Concert del CTC – La Petite Messe Solennelle de Rossini

Concert del Cor Transfronterer de Cerdanya 

Diumenge 5 juny a les 17 h a l’església de Sant Domènec de Puigcerdà

Direcció musical: Stéphane DELINCAK 
Piano: Nicolas LICCIARDI
Orgue: Christian OTT
Soprano: Anaís GODIN / Mezzo-soprano: Gaëlle MALLADA / Tenor: Patrick GARAYT / Baix: Vincent-Arnaud GAUTIER 

Concert del CTC que no us podeu perdre!

Darrer “pecat de vellesa” de Rossini, la Petita Missa Solemne va ser composada l’any 1863, més de trenta anys després de jubilar-se. L’obra barreja estils diferents que van des de les àries de pur bel canto a unes referències a l’escriptura polifònica antiga. En acabar l’obra, Rossini es va dirigir de forma burlesca al propi Creador: “Es realment música sacra la que acabo de fer, o bé una consagrada música? He nascut per l’opera bufa, tu ho saps! Una mica de ciència, una altre mica de cor i tot hi és.”  En la seva versió original, La Petite Messe Solennelle requereix quatre solistes, un cor mixt, dos pianos i un harmònium. Es aquesta formació reduïda que li donarà el qualificatiu de “petita missa”, ja que en duració, l’obra s’estén fins arribar a l’hora i mitja. Més endavant l’any 1867, Rossini va orquestrar-la per un efectiu instrumental més important.

El Cor Transfronterer de Cerdanya ofereix aquesta obra amb un orgue litúrgic que tocarà el Christian OTT, titular de l’orgue de la catedral de Versalles i, amb el Nicolàs LICCIARDI al piano, fidel i talentós pianista  del CTC. El cor està codirigit per la Carme BAULENAS i el Daniel MARTIN.

Quatre cantants amb una llarga carrera cobreixen les parts de solista:

Anaïs GODIN soprano – Gaëlle MALLADA mezzo-soprano

Patrick GARAYT  tenor – Vincent-Arnaud GAUTIER baix.

 

L’obra està dirigida per l’ Stéphane DELINCAK.

 

Aquest concert ha estat post posat dues vegades per causa de la pandèmia. Està dedicat a totes les víctimes del coronavirus i a les seves famílies. L’entrada es gratuïta, tot i que els programes es venen a benefici del desenvolupament de la música de Cerdanya. Una part del recaptat s’oferirà a la Marató de TV3.

El Cor Transfronterer de Cerdanya agraeix el suport dels nostres col·laboradors i patrocinadors:

Delmas Musique, la Diputació de Girona, la Federació Coral de Girona, l’